top of page

Despre ce este brand-ul?


Ori de cate ori aud cuvantul branding, ma intorc intotdeauna, cumva, cu gandul in vremea in care eram doar un copil si toate acele filme vechi cu cowboy pe care le vedeam la video (ma numaram printre copiii norocosi ai carui parinti detineau un astfel de aparat, if you know what I mean…) erau modul favorit de petrecere a timpului liber. Protagonistul, in cele mai multe dintre aceste filme, era neobositul si neinfricatul Capetenie a Hotilor de Vite. Pentru a se proteja, Baietii Buni au fost nevoiti sa-si insemneze animalele cu simboluri specifice pentru a determina care sunt ale lor. Asta a fost momentul in care a intrat in actiune fierul rosu de branding! Ouch!

Ti-ai facut o idee despre ce vorbesc, nu?! O privire aruncau baietii la brand, si stiau deja cine detinea vaca.

Este interesant cum si astazi, tot BRAND-ul, si tot dintr-o privire, va permite sa iesiti din multime.

Brand-ul tau este reprezentat de un design minimalist? Logo-ul tau reuseste sa se strecoare in mintea clientului tau, special si in asa fel incat atunci cand acesta intampina o problema cu particularitati asemanatoare, compania ta sa fie primul lucru la care sa se gandeasca? Marca ta esti tu, tu esti, de fapt, brand-ul pe care il reprezinti. Cu atat de multe implicatii, referitor la vizibilitate si cucerirea audientei, acest simbol, aparent simplu, logo-ul tau, are o mare importanta deoarece este cel care va seta in mintea colectiva impresia corecta si, in definitiv, impresia care va reusi sa genereze profitul.

Impresia nr.1: Ai o companie cu experienta.

Clientii cauta mereu pe cineva cu experienta. Oamenii, de obicei, echivaleaza experienta cu varsta, deci, cu cat compania ta a aparut mai devreme in peisaj, cu atat mai multa valoare capata si automat este considerata stabila sau cu experienta. Dar stabilitatea nu se bazeaza exclusiv pe perioada de timp care reprezinta vechimea companiei. Ce vreau sa spun cu asta? Vreau sa subliniez faptul ca vechimea nu te face automat mai capabil, deci nu te culca pe-o ureche. Trebuie sa fii capabil in primul rand sa ii demonstrezi clientului ca este pe maini bune; cu alte cuvinte, trebuie sa-i castigi increderea si sa ii demonstrezi ca stii ce faci.

Impresia nr.2: Esti cel mai bun intr-un anumit domeniu.

Doar pentru ca esti considerat a fi cu experienta, nu inseamna ca ești cel mai bun, deci logo-ul tau si toata strategia dezvoltata in jurul acestuia -caci asta inseamna brand, de fapt- ar trebui sa spuna asta despre tine si in numele tau. Sigla si marca ta trebuie sa-i faca pe oameni sa simta ca ei primesc cele mai bune servicii acolo, in cadrul companiei tale.

Impresia 3:Esti conectat, esti la curent.

Cand esti cotat ca fiind cel mai bun in domeniul tau, te poti pierde usor in automatismul de a dori sa pastrezi ceea ce functioneaza. La urma urmei doresti ca oamenii sa te recunoasca imediat, nu?! Deci, ce poate fi rau in asta? E absolut ok sa iti doresti sa fii recunoscut, dar daca ești prea depasit sau daca strategia ta este una de factura veche, ai putea transmite exact mesajul pe care nu iti doresti sa il comunici publicului tau, si anume, acela ca nu poți sa te adaptezi si sa te mulezi pe tot ceea ce este nou si inovativ; altfel spus: nu esti in trend. Traim intr-o lume a tehnologiei cu dezvoltare in ritm rapid. Sincer vorbind, daca nu poti tine pasul cu schimbarile, cum ar putea clientii tai sa spere ca esti ancorat in realitate si, deci, la curent cu noutatile? Gandeste-te la Pepsi, Coca-Cola, Apple, Starbucks; aceste companii au deja o vechime considerabila si, in timp ce logo-urile lor mențin aceleași similitudini sau nuante, ele au suferit anumite upgrade-uri de-a lungul anilor pentru a ramane la curent sau in trend, cum vrei sa-i zici.

Impresia 4: Esti de incredere

Vrei sa iesi in evidența, sa fii unic, sa atragi atentia! Dar, in egala masura, doresti sa te bucuri de incredere pe piata vizata. Nu iti face griji, poti avea ambele lucruri! Trebuie doar sa gasesti acea combinatie fericita intre unic și profesional , sa identifici acea nisa intre memorabil și calificat.

The Branding Experts

Indiferent daca sunteti doar la inceput sau va ganditi la un make-over, noi suntem Baietii Buni (aka – A4M) de care aveti nevoie pentru a obține feedback-ul asteptat din partea clientilor vostri si pentru a va pozitiona brand-ul acolo unde el trebuie sa fie.

Tu ai un brand memorabil, unic si de incredere?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Google Places Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page